Nieuwsbrief

Registreer je nu, en blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws over Dagboek van een Herdershond – De Musical.

Cast & Creatives 2022

Cast
Kapelaan Erik Odekerke

Joes Brauers

Cast
Engelbewaarder

Angela Schijf

Cast
Kapelaan Lumens

William Spaaij

Miete

Nandi van Beurden

Cast
Vrouw Bonte

Saskia Schafer

Cast
Louis Bonte, understudy Rene Bongaerts en kapelaan Lumens

Sem van der Hijden

Cast
Pastoor Bonhomme & notaris

Raymond Kurvers

Cast
huismeid, understudy engelbewaarder

Luka Kluskens

Cast
Bovenmeester Bongaerts

Barry Beyer

Mevrouw Bongaerts

Anne-Mieke Ruyten

Cast
Rene Bongaerts, understudy Erik Odekerke

Javan Hoen

Cast
Huishoudster Katrien

Suzan Seegers

Brouwer van der Schoor, understudy Pastoor Bonhomme & notaris

Martijn van der Veen

Cast
Bertus

Ronald Jorritsma

Cast
understudy vrouw Bonte, understudy mevrouw Bongaerts

Kilke John

Cast
Gislaine, understudy Miete en huishoudster Katrien

Kaylee Peters

Tim Stuart
understudy kapelaan Lumens, bovenmeester Bongaerts

Tim Stuart

Cast
understudy Erik Odekerke, Bertus, Rene Bongaerts

Bob van de Weijdeven

Cast
understudy huismeid, mevrouw Bongaerts

Paddy Schleidt

Cast
understudy mevrouw Bonte

Isabel Diaferia

Cast
understudy Engelbewaarder, huismeid

Madeliefe Koops

Cast
understudy Miete, huishoudster Katrien

Lotte Slinkert

Cast
understudy bovenmeester Bongaerts, Louis Bonte

Lukas Dijkman

Cast
understudy Louis Bonte, Bertus

Sam Weytjens

Kinderfiguranten

Kinderfiguranten

Kinderfiguranten

Kinderfiguranten

Figuranten

Figuranten

koninklijke Harmonie Sainte Cecile Eijsden

Harmonieën en Fanfares

Producent
Producent

Albert Verlinde

Regisseur
Regie

Servé Hermans

Creative
Script, naar de teksten van de TV-serie door Willy van Hemert

André Breedland

Creative
Componist

Ad van Dijk

Creative
Staging & Choreografie

Martin Michel

Muziek op band

philharmonie zuidnederland

Creative
Arrangeur

Marco Braam

Creative
Muzikale leiding

Rob Mennen

decor
Decorontwerp

Jos Groenier

Uri Rapaport
Lichtontwerp

Uri Rapaport

Ray Alderman
Geluidsontwerp

Ray Elderman

Arjen Klerkx
Video ontwerp

Arjen Klerkx

Sabine Snijders
Kostuumontwerp

Sabine Snijders

Cynthia van der Linden
Hair & Make-up

Cynthia van der Linden

Carl Beukman
Soundscape

Carl Beukman

Creative
Setdresser

Rob Snoek

Roos Aerts
Hoofdproducent

Roos Aerts

Creative
Technische supervisie en productie

Michiel van der Zijde

Jaco Kaasschieter
Gedelegeerd producent

Jaco Kaasschieter

Frans Hendrickx
Uitvoerend producent

Frans Hendrickx

Creative
Plaatsvervangend Muzikaal Leider

Marcel van Montfort

Creatives
Resident director

Brigitte Derks

Ludo Costongs
Dramaturg

Ludo Costongs

Team front of House

Team Front of House

Cast

Kapelaan Erik Odekerke

Joes Brauers

Rol: Erik Odekerke

Opleiding

Joes studeerde in 2020 af aan de Toneelacademie Maastricht.

Theater

Joes begon al op jonge leeftijd met acteren en speelde de titelrol in de succesvolle musicalproductie Kruimeltje (2010-2012).

TV & Film

Vanaf 2014 is hij te zien geweest in diverse series en films, waaronder de speelfilm Oorlogsgeheimen. Nadat hij in 2020 afstudeerde, speelde hij grotere rollen in onder andere het voor een Oscar genomineerde Quo vadis, Aida? en Jim Taihuttu’s De Oost. In 2021 vond de wereldwijde première plaats van Do Not Hesitate, geregisseerd door Shariff Korver, op het Tribeca Filmfestival, waarin Joes de hoofdrol speelt. Later dat jaar werd de film ook geselecteerd als Nederlandse inzending voor de Academy Awards. In 2022 is Joes te zien zijn in verschillende series en films, waaronder Droom van de Jeugd en de Netflix productie Dirty Lines.

Cast

Engelbewaarder

Angela Schijf

Rol: Engelbewaarder

Theater

Angela danste en zong de hoofdrol in de musical 42nd Street en stond op het toneel in producties als Momenten van Geluk, Glazen Speelgoed en Kreutzersonate – Als het verlangen maar stopt. Eerder bracht ze met Toneelgroep Maastricht La Superba naar de theaters. Met haar eigen productiehuis Klassiek to go ontwikkelde ze familievoorstellingen rond de grootste componisten.

TV & Film

Angela speelde onder andere in (R)Evolutie, Storm – Letters van Vuur, Daglicht, De Eetclub, De Griezelbus, Van God Los en Ik Ook Van Jou en in televisieseries als Meiden van de Wit, Meisje van Plezier en Flikken Maastricht.

Overig

Angela presenteerde Als Je Me Echt Zou Kennen en was jurylid in Superkids. Sinds 2012 is ze ambassadeur voor Het Vergeten Kind.

Cast

Kapelaan Lumens

William Spaaij

Rol: Kapelaan Lumens

Opleiding

William heeft als vooropleiding lichte muziek zang op het conservatorium in Zwolle gedaan. Daarna volgde hij de opleiding Musicaltheater aan de Fontys Dansacademie in Tilburg. 

Theater

William speelde in tal van musicals: Crazy For You, TiTa Tovenaar, Shhh….It Happens!, Grease, Fame, Footloose, Hairspray, Mary Poppins, Ramses, Shrek de Musical, De Kleine Blonde Dood, The Last Five Years, Sonneveld in DeLaMar, De Tweeling, HAIR, Was Getekend, Annie M.G. Schmidt, Lazarus. Afgelopen seizoen was hij te zien als Max Detweiler in de musicalklassieker The Sound of Music. Daarnaast beleefde hij in dat seizoen met Zodiac de musical ook zijn regiedebuut.

TV

William is theaterdeskundige bij het RTL-programma Koffietijd en nam in 2012 deel aan het populaire tv-programma Wie Is De Mol?

Miete

Nandi van Beurden

Nandi van Beurden

Rol: Miete

Theater

Het afgelopen seizoen won Nandi de televisiezoektocht Op Zoek Naar Maria (AVROTROS) en mocht daarmee de hoofdrol vertolken in The Sound of Music. In 2016 speelde ze in Disney’s Beauty and the Beast als ensemble en understudy Belle. Na een jaar in Duitsland te hebben gespeeld bij Mary Popppins in het ensemble en understudy Winifred Banks, keerde ze terug naar Nederland voor de productie Was Getekend, Annie M.G. Schmidt (2017-2019) als ensemble en understudy Jonge Annie. In 2019 speelde zij afwisselend de rollen van Amélie, Gina en Amandine/Philomene in Die Fabelhafte Welt der Amélie te München. In 2020 was Nandi korte tijd te zien als Ireen Allooy in Hello, Dolly!.

TV/Film

In 2021 won Nandi de televisiezoektocht Op Zoek Naar Maria (AVROTROS). Ook heeft ze de Nederlandse stem ingesproken van Prinses Barbara in de bioscoopfilm My Sweet Monster en van Pepa Madrigal in de Disneyfilm Encanto uit 2021.

Cast

Vrouw Bonte

Saskia Schafer

Rol: Vrouw Bonte 

Opleiding

Saskia studeerde af aan het Conservatorium in Alkmaar voor zang (pop/jazz) en aan de musicalopleiding.

Theater
Saskia was afgelopen seizoen te zien in The Sound of Music als Zuster Berthe en Frau Schmidt en speelde twee keer in de week de rol van Moeder Overste. Daarvoor was ze te zien in Anastasia als cover Lily en Keizerin Moeder. Ze speelde ook in Beauty and the Beast (La Commodia) in Scheveningen en Gent, The Sound of Music (Zuster Sophie, cover Moeder Overste), Sister Act (cover Maria Patricia), Rupsje, Evita, La Vie Parisienne, Into the Woods (Florinda), Titanic (Kate Murphey), Rex en in Elisabeth (cover Ludovika/Frau Wolf) in Stuttgart.

TV & film
Saskia speelde in de korte film Detector en had gastrollen in Het geheime dagboek van Hendrik Groen, Flikken Maastricht, Goede Tijden, Slechte Tijden en Nood.

 

Overig

Saskia was leadzangeres in de Europese tournee van Holiday On Ice – In Concert en bij verschillende popbands. Ze zong als achtergrondzangeres bij Helmut Lotti’s Comeback Tour en Soul Classics in Concert.

 

Cast

Louis Bonte, understudy Rene Bongaerts en kapelaan Lumens

Sem van der Hijden

Rol: Louis Bonte

Opleiding

Sem is in 2021 afgestudeerd aan Fontys Hogeschool voor de Kunsten in Tilburg richting Muziektheater. Vóór zijn Bachelor volgde hij hier ook twee jaar de vooropleiding Muziektheater, waarvan één jaar gecombineerd met Muziektheater Klassiek. Hij kreeg onder andere les van Edward Hoepelman, Katrien Verheijden, Ad Knippels en Brigitte Odett.

Theater

Op jonge leeftijd speelde Sem in de professionele producties Ciske de Rat, De Musical, Joseph and the Amazing Technicolor Dreamcoat en Kruimeltje de Musical. Daarnaast deed hij ook mee in de theatervoorstelling van Positief Coachen: Wel Winnen, Hè! Na zijn afstuderen was Sem te zien in Willem Junior en Peppa Pig, Live. Ook zou Sem spelen in de musical Lelies, maar deze is vanwege corona verschoven.

Overig

Sem verzorgt regelmatig zang- en theaterlessen bij verschillende bedrijven en verenigingen/stichtingen. Sem heeft ook een opleiding tot Kindercoach afgerond en is mede-oprichter van het bedrijf The Spice It Up Box een webshop met kruiden-cadeaupakketten.

Cast

Pastoor Bonhomme & notaris

Raymond Kurvers

Rol: Pastoor Bonhomme & Notaris

Opleiding

Raymond studeerde in 1994 af aan de Academie voor Kleinkunst van de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten.

Theater

Zijn eerste rol speelde Raymond in het toneelstuk Non-Actief van Jos Brink. Hierna volgden bij- en hoofdrollen in inmiddels bijna 30 musicals en theaterprodukties zoals West Side Story, Company, Tarzan en My Fair Lady. Hij zong met Robert Long in diens theatershow. Voor Albert Verlinde werkte hij eerder in de musicals Annie, Piaf, Legally Blonde, Sonneveld en Ciske de Rat. Recentelijk speelde hij Riffraff in de Rocky Horror Show.

TV

Op televisie is Raymond regelmatig te zien in series en telefilms. Ook verleende hij medewerking aan diverse commercials. Hij is tevens de stem van Quasimodo in de Nederlandse versie van Disney’s Klokkenluider van de Notre-Dame.

 

Cast

huismeid, understudy engelbewaarder

Luka Kluskens

Rol: Huismeid

Theater

Tijdens haar studie was Luka onder andere te zien in La Carnaval de Venice en Great People. Die laatste voorstelling won in 2019 de Amsterdam Fringe Award. Verder speelde ze mee in de succesvolle internationale voorstelling Neverland in het Thalia Theater in Hamburg (2019-2020).

TV & Film

Luka speelde de hoofdrol in de kortfilm Sjeemte (Mother Tongue), in de regie van Floris Rameakers (2020), waarvoor zij verschillende prijzen won (o.a. Best Actress Toronto Indie Short Filmfestival 2021 en Best Actress V.I.Z. Filmfest Rome 2021). Daarnaast vertolkte ze de hoofdrol in de film Into a wider world in de regie van Joos Gommans (2021).

 

 

Cast

Bovenmeester Bongaerts

Barry Beyer

Rol: Bovenmeester Bongaerts

Theater

In seizoen 2021-2022 was Barry te zien als Eddie & Dr. Scott in Rocky Horror Show. Naast zijn vertolking van Zazu in Disney’s The Lion King speelde hij in de producties Soldaat van Oranje – De Musical, Pinokkio, Klaas Vaak, Jersey Boys, The Little Mermaid, The Producers, A Funny Thing…, De Sprookjesboom, The Beastly Bombing, Floddertje, Kuifje en de Zonnetempel en Rembrandt, de musical. Tevens was hij te zien in de toneelkomedies ‘Allo ‘Allo en Schone Schijn.

Overig

Samen met zijn beste vriend Danny Houtkooper is hij de maker en presentator van de populaire podcastserie Gewoon Homo waarin zij allerlei onderwerpen bespreken gelinkt aan het ‘regenboogalfabet’. Hiervoor kregen zij een nominatie en eervolle vermelding bij de Online Radio Awards 2020 en een nominatie bij AvroTros Pride Awards 2021.

 

Mevrouw Bongaerts

Anne-Mieke Ruyten

Anne-Mieke Ruyten

Rol: Mevrouw Bongaerts 

Theater
Anne-Mieke was na haar opleiding te zien in de  toneelstukken Het Deksel op de Neus, Het Rijk van Verhoeff, Noodweer 1, Harold en Maude, De Gidsen, Schakels, Facelift, De Flat van Jet. In België was ze te zien in Midzomer en Tussen Zussen. Tevens speelde Anne-Mieke in de musicals West Side Story, Anatevka, Tsjechov, Sneeuwwitje, The Sound of Music, Hoera We Zijn Normaal, TiTa Tovenaar, Daddy Cool, Hema de Musical, Onder de Groene Hemel, De Huisvrouwenmonologen en Charley de Musical.

TV & Film

Anne-Mieke was op televisie o.m. te zien in Spijkerhoek, Zaterdagavond Café, Parodie Parade en de Netflixserie De Twaalf. Ze vertolkte zeven jaar de rol van Chris in Sam Sam en gedurende acht jaar de rol van Maud in Kinderen geen bezwaar.

Cast

Rene Bongaerts, understudy Erik Odekerke

Javan Hoen

Rol: René Bongaerts

Opleiding

Javan studeerde o.a. aan het CIOS in Sittard en de Musicalfactory in Tilburg. Daarnaast volgde hij afgelopen jaren acteerlessen in Chubbuck bij Romy Irene en in de School of Sanford Meisner Technique in Hamburg. Javan volgde naast de verschillende opleidingen ook masterclasses en cursussen bij Mike Weerts, Huub Stapel, Edward Hoepelman, Robin van Beek en Andreas Bongard.

Theater

Javan was o.a. te zien in de musical Daddy Cool, Flashdance (Nederland en Oostenrijk), The Who’s Tommy (Oostenrijk), Das Wunder von Bern (Duitsland), HAIR!, West Side Story (Duitsland), Wahnsinn Das Musical (Duitsland) en The Addams Family.

TV

Javan heeft meegedaan aan talentenjacht Sunday Night Fever en So You Think You Can Dance.

Overig

Javan is ook actief als choreograaf. Hij was o.a. verantwoordelijk en betrokken bij Urinetown, West Side Story en associate bij Wahsinn Das Musical en verzorgde hij de staging en choreografieën voor verschillende artiesten en videoclips. In 2020/2021 was Javan Assistent Director bij het theater spektakel Zodiac de musical waar hij vervolgens betrokken bij bleef als Resident Director.

Cast

Huishoudster Katrien

Suzan Seegers

Rol: Huishoudster Katrien

Opleiding

Suzan studeerde aan het conservatorium in Tilburg.

Theater

Suzan speelde tal van hoofdrollen in musicals. Ook wint ze de John Kraaykamp Musical Award voor haar rol als Kleine Eefje in Urinetown, Zeikstad de Musical. Bij Toneelgroep Maastricht speelde ze hoofdrollen in Pinkpop en Emma. Daarnaast maakte ze 3 one woman voorstellingen die met succes door de Nederlandse theaters tourden. En is de opera wereld haar ook niet vreemd.

TV

Suzan maakt haar doorbraak mee tijdens de TV reeks Op zoek naar Evita waar ze glansrijk de finale behaalt.

Overig

Samen met Gé Reinders maakt ze de cd Suus. Suzan bracht in 2019 de Nederlandstalige single In het licht uit. Suus is ambassadeur voor de Rett stichting. Samen met Ge heeft ze nieuw werk geschreven en het is een kwestie van tijd voordat deze uitgebracht gaan worden.

Brouwer van der Schoor, understudy Pastoor Bonhomme & notaris

Martijn van der Veen

Rol: Brouwer van der Schoor

Opleiding

Martijn is in 2004 afgestudeerd aan de Toneelacademie Maastricht.

Theater

Als acteur heeft Martijn regelmatig samengewerkt met Arie de Mol bij Toneelgroep Maastricht en Toneelgroep De Appel in producties als Zie de Mens, Op Hoop van Zegen, Decamerone en De Broers Karamazow. Daarnaast is hij werkzaam geweest bij diverse andere gezelschappen als het NNT en Suburbia. Als speler/maker is hij verbonden aan muziektheatergroep RAAF.

TV & Film

Martijn is te zien geweest in o.a. Retrospekt, Bloody Marie en Vliegende Hollanders.

Overig

Naast acteur is Martijn theatermaker, schrijver, theaterdocent en parttime basisschoolleraar.

Cast

Bertus

Ronald Jorritsma

Engelbertus

Opleiding

Ronald startte zijn opleiding aan de Willem Nijholt Academie. Hij studeerde in 2018 af aan Fontys Hogeschool voor de Kunsten richting Muziektheater waar hij o.a. zangles kreeg van Edward Hoepelman, Ivar Costenoble en Katrien Verheijden.

Theater
Tijdens zijn opleiding speelde Ronald o.a. Frederick Barrett in Titanic in regie van Paul Eenens, in Les Misérables, in The story of my Life en speelde hij in het ensemble van Fiddler on the Roof. Na zijn opleiding was hij te zien als de jonge Scrooge in Scrooge de Musical van Music Hall en in de rol van Nick Carraway in de West End productie The Great Gatsby, beiden in België. Onlangs tourde hij door Duitsland als solist in Die Nacht Der Musicals. Ronald is ook regelmatig actief als acteur in de Efteling. Hij speelde in Kikker en een heel bijzondere dag bij Van Hoorne Entertainment. 

TV

Ronald was op televisie te zien in Kosmoo III van Studio 100 in de rol van Felice.

 

Cast

understudy vrouw Bonte, understudy mevrouw Bongaerts

Kilke John

Ensemble

Theater

Kilke speelde meest recentelijk in de Nederlandse productie van The Sound of Music  (Margaretha, Cover Barones Elsa & Moeder Overste). Overige internationale theatercredits zijn o.a. Mamma Mia! (Tanya), Priscilla Queen of the Desert (Marion/ Swing), The Secret Garden (Lily), A Christmas Carol (Ghost of Christmas Past), The Mikado (Swing), The Little Mermaid (Little Mermaid), Crazy for You (Ensemble) en As Time Goes By (One woman show).

Cast

Gislaine, understudy Miete en huishoudster Katrien

Kaylee Peters

Kaylee Peeters

Ensemble

Opleiding

In 2018 behaalde Kaylee haar bachelordiploma Musicaltheater aan de Fontys Hogeschool voor Beeldende en Uitvoerende Kunsten.

Theater

In 2017 speelde Kaylee de rol van Nina in de musical Vamos (Rick Engelkes Producties & RTL Live Entertainment). Vervolgens speelde ze de rol van Chantal in Expeditie Eiland (Rick Engelkes Producties). In 2019 schitterde Kaylee als één van de leadzangeressen aan boord van de Mein Schiff 3 (Tui Cruises).

Tim Stuart

understudy kapelaan Lumens, bovenmeester Bongaerts

Tim Stuart

Ensemble

Opleiding
Tim is afgestudeerd aan Codarts, Conservatorium Rotterdam en Guildford School of Acting (UK).

Theater

Tim speelde in verschillende musicals zoals 40-45 en Daens in België, Spring Awakening en Soldaat van Oranje in Nederland, The Bakewell Bake Off, Saucy Jacks and the Space Vixens en Godspell in Londen. Hij schreef muziek voor de musicals The Bakewell Bake Off en Santa’s New Sleigh en voor Supastar.

Cast

understudy Erik Odekerke, Bertus, Rene Bongaerts

Bob van de Weijdeven

Ensemble 

Theater

Als kind speelde Bob mee in de Efteling Sprookjesmusical: De Gelaarsde Kat. Tijdens zijn opleiding speelde hij in verschillende schoolvoorstellingen zoals: Grease (Vince Fontaine & Coach) en Song and Dance de Muze onder leiding van Tim Van der Straeten. Hij speelde Klein Duimpje & Langnek in Sprookjesboom – de musical. Afgelopen seizoen was Bob te zien in de Rocky Horror Show.

Cast

understudy huismeid, mevrouw Bongaerts

Paddy Schleidt

Ensemble 

Opleiding

Paddy Schleidt studeert dit jaar af aan de opleiding Muziektheater, Codarts Hogeschool voor de Kunsten. 

Theater

In 2021 was Paddy te zien in de voorstelling Nederland, een teleurstellend Kutland in Europa van TC Macabre en deed zij mee aan diverse projecten bij het Wilminktheater, onder andere de musical Scrooge en de kerstrevue Willems Kleine Kerst. Ook maakte zij in 2022 haar eigen voorstelling Zeit ist eine Illusion.

Cast

understudy mevrouw Bonte

Isabel Diaferia

Ensemble & Dance Captain

Theater

Als kind speelde Isabel in Zorro de musical van Joop van den Ende Theaterproducties, Sprookjesboom de musical, een wonderlijk muziekfeest en De Gelaarsde Kat van Efteling Theaterproducties. Afgelopen seizoen was Isabel deel van de Rocky Horror Show.

TV

Isabel was te zien in The (not so) perfect life of Mia (AVROTROS) als Mia. Daarnaast was ze te zien als Ella in de tv-serie Kappen Nou! in De Week Tegen Pesten van de NPO.

Cast

understudy Engelbewaarder, huismeid

Madeliefe Koops

Ensemble 

Opleiding

Madeliefe heeft gestudeerd aan de School voor de Kunsten in Groningen en studeert momenteel af aan de Toneelacademie Maastricht. 

Theater
Madeliefe heeft in verschillende theaterproducties gespeeld bij o.a. het Noord Nederlands Toneel, Sluiz Entertainment Ibiza, ShortsLab-productie van Wibaut Warnaar, bewegings- en kindervoorstellingen en in haar eigen producties. In seizoen 2016-2017 was ze te zien Soldaat van Oranje – De Musical.

TV

Madeliefe was tijdens haar opleiding te zien in de tv-serie Flikken Maastricht.

Cast

understudy Miete, huishoudster Katrien

Lotte Slinkert

Ensemble

Opleiding

Lotte studeert in 2022 af aan de opleiding Muziektheater op het Conservatorium Codarts te Rotterdam. Daar kreeg zij les van onder andere Anouk Beugels en Lisse Knaapen.

Theater

Afgelopen seizoen was zij te zien in de familiemusical Dolfje Weerwolfje van Rep Entertainment onder regie van Jasper Verheugd. Zij nam daarin meerdere rollen op zich.

Cast

understudy bovenmeester Bongaerts, Louis Bonte

Lukas Dijkman

Ensemble

Opleiding

Lukas studeert dit jaar af aan de opleiding Muziektheater aan Fontys Hogeschool voor de kunsten in Tilburg

Theater

Lukas speelde tijdens zijn opleiding in Anyone Can Whistle en Het Mysterie van Edwin Drood.

 

Cast

understudy Louis Bonte, Bertus

Sam Weytjens

Ensemble

Opleiding

Sam Weytjens zit momenteel in zijn afstudeerfase van de bachelor Muziektheater op Fontys Hogeschool voor de Kunsten. Op zijn opleiding kreeg hij onder andere les van Edward Hoepelman, Ivar Costenoble, Katrien Verheijden, Brigitte Odett en Ad Knippels.

Theater

Na een kinder- en ensemblerol in de Efteling sprookjesmusical Pinokkio is Dagboek van een Herdershond zijn tweede ervaring in het professionele werkveld.

Kinderfiguranten

Kinderfiguranten

Kinderen groep 1 & 2 (alfabetische volgorde): Ryan de Graaf, Tjeu Hoffman, Annebelle Joosten, Elodie Lejeune, Charlotte Manders, Kate Michiels, Dinand Moonen, Mika Nicolaes, Nina Nijssen, Noud Pelzer, Cas Scheepers (niet op foto), Valerie Tollenaersen Layla Wodzik. Kinderbegeleider Zoë Berghmans.

Kinderfiguranten

Kinderfiguranten

Kinderen groep 3 & 4 (alfabetische volgorde): Julie Camp, Abby van Dierendonck, Charlotte Franssen, Quinn Gerets, Matias Heijnens, Vik Lebens, Bram Paulissen, Robin Pauly, Elin Rasenberg, Amber Sanders, Dewi Schroen, Melvin Salentijn, Anna Stevens en Charlie Verhaegh. Kinderbegeleider Zoë Berghmans.

Figuranten

Figuranten

Figuranten (alfabetische volgorde): Anna Backus, Francis Beeker, Annelein Beukers, Corinne Biesmans, José van den Bragt-Bolk, Meino van der Broek, Egied Cratsborn, Jacq Deckers, Frans Duckers, Mieke Eerens, Marjo Eijgelshoven-Helders, Inger Eldik, Guusje Goumans, Ryan van Haaren, Sophi2 Heuts, Liliane Hoeberechts, Geert Henk Hoekstra, Rianne Housmans, Leon Huijnen, Sandra Huls, Ine van Hulten, Roger Janssen, Walther Jongen, Paul Jordan, Martin Kerckhoffs, Linda Kolijn, Donnée van de Kraats, Yvonne van Marcke, Alex Meij, Leila Ramaekers, Jordy Schillings, Marina Schillings-Dessart, Lieke Schmeitz, Femke Scholten, Marc Schoutrop, Veerle Smets, Guusje Stijns, Math Stroes, Martijn Tullemans, Olivier Vos, Paula Wolfs en Elise van Wordragen.

koninklijke Harmonie Sainte Cecile Eijsden

Harmonieën en Fanfares

De volgende fanfares en harmonieën zijn te zien in Dagboek van een Herdershond:

 • Fanfare St. Blasius – Cadier en Keer
 • Fanfare Eendracht Dieteren – Dieteren
 • Koninklijke Harmonie Sainte Cécile Eijsden – Eijsden
 • Koninklijke Oude Harmonie van Eijsden – Eijsden
 • Harmonie St. Cecilia 1866 Oud-Geleen – Geleen
 • Fanfare Eensgezindheid – Maasbracht-Beek
 • Koninklijke Harmonie van Heer – Maastricht
 • Fanfare Juliana Munstergeleen – Munstergeleen
 • Harmonie Sint Joseph – Nederweert
 • Harmonie St. Caecilia – Ohé en Laak
 • Harmonie Melodie der Peel – Ospel
 • Oud-Vossemeer’s Muziekvereniging – Oud-Vossemeer, Zeeland
 • Fanfare St. Judocus – Sint Joost
 • Fanfare St. Gertrudis Sint Geertruid – Sint Geertruid
 • Fanfare Sint Jan – Sittard
 • Philharmonie Sittard – Sittard
 • Fanfare St. Caecilia – Spaubeek
Producent

Producent

Albert Verlinde

Producent

Opleiding

Albert Verlinde studeerde in 1984 aan de Kleinkunstacademie in Amsterdam.

Theater

Albert had enige jaren een eigen cabaretgroep Boemerang en speelde in diverse musicals. Met de musical Piaf met Liesbeth de List maakte hij in 1998 zijn debuut als theaterproducent. Sindsdien produceerde hij tientallen voorstellingen, aanvankelijk met zijn eigen bedrijf Albert Verlinde Entertainment en na het samengaan met Joop van den Ende Theaterproducties in 2014 als directeur van Stage Entertainment Nederland. Hij initieerde originele Nederlandse producties als Doe Maar, Kunt u mij de weg naar Hamelen vertellen meneer, Sonneveld en Was Getekend Annie MG Schmidt, maar produceerde ook grote internationale shows als The Bodyguard, Mamma Mia! en Disney’s The Lion King. Dagboek van een Herdershond is zijn eerste musicalproductie sinds hij eind 2020 afscheid nam van Stage Entertainment.

TV

Albert is ook een bekend tv-gezicht. Als entertainmentdeskundige is hij al dertig jaar te zien in verschillende showrubrieken als RTL Boulevard en Shownieuws, bij beide rubrieken was hij vanaf het begin betrokken. Hij bedacht het televisieprogramma My name is dat in meer dan tien landen te zien was.

Overig

Albert schreef columns voor onder meer Privé, TROS Kompas en NRC Handelsblad. Hij is ook voorzitter van de Raad van Commissarissen van het MECC in Maastricht. Daarnaast is Albert maatschappelijk betrokken. Hij is gemeenteraadslid in Vught, voorzitter van de stichting Viering Nationale Boomfeestdag, oprichter en voorzitter van het Nationaal Theater Fonds, initiatiefnemer samen met het Prins Bernhard Cultuurfonds van het Nationaal Theaterweekend. Sinds dit jaar is hij ook lid van de landelijke Stuurgroep Samen Minder Suïcide. Albert is ridder in de Orde van Oranje Nassau, een onderscheiding die hij in 2011 ontving voor zijn inzet voor kunst en cultuur.

Regisseur

Regie

Servé Hermans

Regisseur 

Opleiding

Servé Hermans is afgestudeerd aan Toneelacademie Maastricht.

Theater

Servé werkte als acteur o.a. bij Het Zuidelijk Toneel en NTGent. Hij speelde in vele producties in binnen- en buitenland. Hij werkte met regisseurs als Johan Simons, Dimiter Gotscheff, Domien van der Meiren. Daarnaast maakte en regisseerde Hermans onder NTGent eigen voorstellingen; o.a. een versie van La Grande Boeuffe, Tartuffe, De Illusionist, Hans en Grietje (co-productie met Schauspielhaus Köln).

Sinds 2015 vormt hij samen met Michel Sluysmans de artistieke leiding van Toneelgroep Maastricht en sinds 2019 de directie. Onder leiding van hen beide groeide Toneelgroep Maastricht de afgelopen jaren uit tot een gezelschap dat een toonaangevende rol speelt in de Nederlandse en Vlaamse theaters. Hij is als regisseur maatschappelijk geëngageerd heeft een voorliefde voor grote tableaus met veel muzikaliteit en beeldende mis-en-scenes. Bij Toneelgroep Maastricht regisseerde hij Othello (1617), Not the Tommy Cooper Story (1516, eindregie), Eyes wide shut (1617), Pinkpop, een muzikaal liefdesverhaal (1617), Ich bau dir ein Schloss (1718), La Superba (1718), Emma (1819), King Lear (1819), Romeo & Julia – openingsvoorstelling Cultura Nova 2019, opening Buitenring Parkstad (2019), The Great Gatsby (2020), (R)Evolutie (2020, Duitsland). Hij speelde bij Toneelgroep Maastricht mee in Waar het vlakke land gaat plooien (1516) en Brieven uit Genua (1718) en de zoomversie van Brieven uit Genua (2020).

TV & Film

In 2020 maakte Servé samen met Michel Sluysmans de zoomfilm Lockdown en de webserie Zuipkeet voor BNNVARA. In het najaar 2021 verscheen zijn eerste speelfilm (R)Evolutie.

Overig

In 2019 ontvingen Servé samen met Michel Sluysmans de Inspiratieprijs van het Prins Bernhard Cultuurfonds Limburg. In 2020 was hij gastcurator van het Limburgs Museum in Venlo en stelde hij de tentoonstelling Machtige Maas samen.

 

 

Creative

Script, naar de teksten van de TV-serie door Willy van Hemert

André Breedland

Script & Liedteksten

Theater

André maakte zijn debuut als musicalschrijver met 3Musketiers waarvoor hij het script schreef met songs van Rob en Ferdi Bolland. Hij schreef het script en de liedteksten van Ciske de Rat – de musical (2007). Speciaal voor Chantal Janzen schreef hij de musical Petticoat. In 2011 vertaalde hij Zorro de Musical. Hij scheef het script voor de musical Moeder, ik wil bij de revue. André schreef de liedteksten voor Diana & Zonen, die in 2021 in première ging. Tevens schrijft hij liedteksten voor Simone Kleinsma, Willem Nijholt en Marjolijn Touw.

Overig

André werd in 2008 onderscheiden met twee Musical Awards voor beste script en beste liedteksten voor Ciske de Rat – de musical. Ook voor Petticoat werd hij wederom onderscheiden met twee Musical Awards. Samen met Hans Visser schreef hij het boek De Glans van de Eenvoud, over André van Duin. Voor het tv-programma Klassiekers met Kleinsma is hij creatief redacteur.

 

Creative

Componist

Ad van Dijk

Componist 

Theater

Ad had de muzikale eindverantwoordelijkheid voor alle musicals van Albert Verlinde Entertainment en sinds 2015 voor een groot aantal producties binnen Stage Entertainment. Hij componeerde de muziek van 10 musicals waaronder de musicals Cyrano, Joe, Rex, en De Kleine Blonde Dood. Hij is docent aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten. Hij produceerde cd’s van onder andere Piaf, Footloose, The Sound of Music, Legally Blonde, Daddy Cool en A Tribute to Whitney.

Overig

Ad ontving in 2015 een Musical Award voor de Beste Muziek van De Kleine Blonde Dood. Hij werd genomineerd voor een musical award voor beste arrangementen voor de musicals The Bodyguard en Robert Long. Samen met Koen van Dijk werd hij genomineerd voor een Tony Award voor Best Original Score voor de musical Cyrano.

 

 

Creative

Staging & Choreografie

Martin Michel

Staging & Choreografie

Theater

Hij is verantwoordelijk voor de regie en choreografie van talrijke producties waaronder: Kinky Boots, Vapeurs, Grease, Footloose, A Chorus Line, Merrily We Roll Along, Fame, Footloose, Hairspray, Legally Blonde, The Producers, Ganesha,  Lelies, Josephine B., Flashdance, Vamos, Expeditie Eiland, Hartsvrienden, Goodbye Norma Jeanne, The World Goes Round en Sneeuwwitje. Als regisseur was hij ook verantwoordelijk voor Simone Kleinsma’s solo show: Simone!, Ruth Jacott’s one woman shows A Lady on Stage en Simply the Best, de My Name Is Michael theatertour en de So You Think You Can Dance theatertours.

Hij is verantwoordelijk voor choreografie en musical staging van veel producties waaronder: Daens, 40-45, You’re the Top, 14-18, Wickie,  Dreamgirls, Shrek, Assepoester, OLIVER!, Spamalot, Domino, Orfeo ed Euredice, Ja Zuster, Nee Zuster, Doe Maar!, Verplichte Figuren, Jekyll & Hyde, Follies, Kuifje en de Zonnetempel, Als op het Leidseplein…, Doornroosje, De Drie Biggetjes, De Kleine Zeemeermin, Bloed Broeders en Little Women.

Muziek op band

philharmonie zuidnederland

De philharmonie zuidnederland is vereerd en trots om de muziekband van Dagboek van een herdershond in te spelen. Het orkest is hét professionele symfonieorkest van Zuid-Nederland en zoekt de verbinding met alle inwoners van Noord-Brabant, Limburg en Zeeland. Dit krijgt philharmonie zuidnederland voor elkaar door een rijk scala aan activiteiten. Van grote symfonische concerten met geliefde repertoirestukken in de concertzalen, tot nieuwe concertformules op onverwachte locaties. Van carnavalsconcerten tot filmprojecten. En van eeuwenoude meesterwerken tot spannende wereldpremières. Met business events worden zakelijke verbindingen met de regio gelegd en de educatieve projecten laten jongeren magische momenten met muziek ervaren. Vanaf dit seizoen is Duncan Ward (32) chef-dirigent van philharmonie zuidnederland. Het orkest is een bruisend gezelschap dat altijd en overal met bevlogen musici én stafleden maatwerk levert op het hoogste niveau. Onder leiding van intendant Stefan Rosu is philharmonie zuidnederland een orkest dat doorlopend haar grenzen verlegt.

Dirigent Enrico Delamboye

Voor het inspelen van de orkestband stond het orkest onder leiding van Enrico Delamboye. Een internationaal zeer ervaren en breed georiënteerde dirigent met een concert-repertoire dat vele werken uit de klassieke en (laat)-romantische periode beslaat.

Creative

Arrangeur

Marco Braam

Arrangeur

Theater

Marco is meer dan 20 jaar actief als pianist, muzikaal leider, arrangeur en componist voor musicals en muziektheater producties in Nederland, België en Singapore. Hij was arrangeur of muzikaal leider van meer dan 50 musicals waaronder Mamma Mia!, On Your Feet, Bridges of Madison CountyThe BodyguardSunday In The Park With George en La Cage aux Folles . Ook arrangeerde hij de muziek voor de Efteling parkshow Circus Anton Pieck die werd genomineerd voor de Big E Award voor beste parkshow. Hij was bijna 10 jaar pianist bij cabaret gezelschap Purper waarvoor hij ook veel muziek componeerde. Op dit moment is Marco muzikaal leider voor Tina.

Overig

Marco is drie keer genomineerd voor een Musical Award.

Creative

Muzikale leiding

Rob Mennen

Muzikaal leider 

Opleiding

Rob studeerde cum laude af aan het Conservatorium te Maastricht (klassiek piano, schoolmuziek, keuzevakken klarinet en koordirectie). 

Theater

Als muzikaal leider, pianist en presentator is Rob veelvuldig te zien in het theater met Suzan Seegers, Ernst Daniël Smid, Esmee Dekker, Maurice Hermans en vele anderen.

Met Mirusia, de Australische engel van André Rieu, en Paul Potts tourde hij als musical director door Nederland en Australië.

Zijn eigen theatersolovoorstelling heet “Nu wordt het Mennens”, een muzikale collegetour.

Overig

Rob speelde na zijn afstuderen vijftien jaar in coverbands. Daarnaast werkt(e) hij veelvuldig met harmonieën, fanfares en koren. Bij L1 maakt en presenteert Rob al drie jaar het succesvolle tv-programma Op verzeuk op bezeuk. Onder dezelfde naam bedacht hij ook een project voor harmonie- en fanfareorkesten.

 

decor

Decorontwerp

Jos Groenier

Decorontwerper

Theater

Jos ontwierp decors voor diverse opdrachtgevers waaronder de Haagse Comedie, Het Nationale Toneel, Holland Festival en Joop van den Ende. Jos ontwikkelde een aantal grote multimediaspektakels en is regisseur van toneel, muziektheater en opera. Hij werkt veel internationaal.

Overig

Jos ontving diverse onderscheidingen, waaronder de Noorse staatsprijs voor beste productie en regie voor Sezuan, een buitenvoorstelling met de decors van sneeuw en ijs (1994), de John Kraaijkamp Musical Award voor Jesus Christ Superstar (2006) en de Fentener van Vlissingen cultuurprijs, gehele oeuvre (2007). Jos is docent theatervormgeving, liedinterpretatie en podiumpresentatie.

Uri Rapaport

Lichtontwerp

Uri Rapaport

Lichtontwerp 

Theater

Uri is autodidact en sinds 1978 werkzaam bij de Stadsschouwburg Utrecht en Globe. Vanaf 1995 richtte hij zich volledig op het lichtontwerp. Uri ontwierp voor toneelgroep Maastricht en vrijwel alle theaterproducenten en toneel- en operagezelschappen in Nederland en maakte inmiddels meer dan 750 voorstellingen. Hij tekende voor vele grote muziektheaterproducties en musicals zoals The Sound of Music, Dromen zijn bedrog, Jesus Christ Superstar, Diana & zonen ,Ciske de Rat 1&2, Hij Gelooft in Mij, The Addams Family , Het Pauperparadijs en 14 de Musical. Uri ontwierp daarnaast voor talloze opera’s, circussen, toneelvoorstellingen, cabaret, concerten en evenementen, waaronder de opening van de Amsterdam

Ray Alderman

Geluidsontwerp

Ray Elderman

Geluidontwerp

Theater

Ray werkt in het theater onder meer als geluidsontwerper voor voorstellingen van onder andere Jakop Ahlbom, Knockout, Lebensraum (Europese en Amerikaanse tour) en NTGent. Samen met Hans Klok toerde hij door Europa met De Houdini Experience. Hij was werkzaam bij Toneelgroep Amsterdam waar hij o.a. meewerkte aan Angels in America. Daarnaast verzorgde hij het geluid voor diverse producenten (o.a. Stage Entertainment, Bos Theaterproducties, DeLaMar en MORE Theater Producties) voor producties als Beauty and the Beast, Ciske de Rat, De Musical, The Wiz, UrineTown, Crazy for you, All Stars, Chez Brood, De Marathon, het Schaep met de 5 poten, de Sunshine Boys en de muziektheatervoorstelling Pinkpop en Emma van Toneelgroep Maastricht.

Arjen Klerkx

Video ontwerp

Arjen Klerkx

Video ontwerp

Theater

Arjen werkte als video-ontwerper jarenlang samen met regisseur Guy Cassiers en was betrokken bij de voorstellingen De Wespenfabriek, The Woman Who Walked Into Doors, de vierdelige Proust-cyclus, Mijn Avonturen door V.  Swchwrm, Hersenschimmen en Bezonken rood. Vanaf 2007 tot 2013 maakte hij deel uit van het artistieke team van Guy Cassiers. Hij was betrokken bij de enscenering van de drie voorstellingen van De Triptiek van de Macht en van de vierdelige Wagner-operacyclus Der Ring des Nibelungen (Scala van Milaan en het Schiller theater in Berlin). Arjen maakte ook video-ontwerpen voor Rembrandt De Musical en Ciske de Rat – de Musical. Hij verzorgde de vormgeving van twee voorstellingen van Jochem Myjer: Even Geduld Aub! (2011) en Adem in, Adem uit (2018). Voor Toneelgroep Maastricht maakte hij video-ontwerpen voor The Great Gatsby en Romeo & Julia (regies van Servé Hermans). Tegenwoordig ontwerpt Arjen Klerkx ook multimedia ervaringen voor musea.

 

Sabine Snijders

Kostuumontwerp

Sabine Snijders

Kostuumontwerp

Theater

Sabine is betrokken bij veel binnen- en buitenlandse theaterproducties van o.a. Toneelgroep Maastricht, Theater Rotterdam, DeLaMar Producties, Nationale Theater, De Utrechtse Spelen, Theater Bremen en Tokyo Nikikai Opera. Zij ontwerpt al jaren de kostuums voor de familievoorstellingen van het RO theater. En is sinds 2016 één van de vaste kostuumontwerpers van Toneelgroep Maastricht. Met haar unieke, intuïtieve stijl gaf ze een eigen betekenisvolle interpretatie aan vele klassiekers van Shakespeare, waaronder Richard III & Koning Lear. Maar ook op Griekse tragedies zoals de zes uur durende voorstelling Genesis, stukken van Bertholt Brecht, moderne klassiekers van als Wajdi Mouawad’s Incendies, Tracy Letts’s August Oklahoma en Dea Loher’s Laatste Vuur drukte ze haar kenmerkende, licht schurende en ontregelende stempel. Daarnaast ontwierp Sabine de kostuums van diverse musicals zoals De Tweeling, Waanzinnig Gedroomd, Fidler on the Roof & Annie.

TV & Film

Sabine realiseerde het kostuumbeeld voor diverse films o.a. Vreemd Bloed, Snapshots, Uncle Hank, TBS, Hemel op Aarde, Riphagen, Zuipkeet en (R)evolutie.

Cynthia van der Linden

Hair & Make-up

Cynthia van der Linden

Hair & Make Up

Opleiding

Cynthia heeft haar opleiding gevolgd als leerling kap/grime bij de Nederlandse Opera Stichting onder leiding van Daan Spreksel.

Theater

Cynthia heeft als pruikenmaker gewerkt op het atelier v.d. STA en bij diverse gezelschappen zoals Toneelgroep Centrum, Publiekstheater, RO Theater (samen met Sjoerd Didden) NDT en Opera2Day. Ze verzorgde de hair & make up van de familievoorstellingen van Pieter Kramer zoals Ja Zuster Nee Zuster tot Repelsteeltje en bij grote musicals zoals Fiddler on the Roof, Soof en Annie. Momenteel werkt ze bij o.a. Maas, Nationale Theater en DemTheateralliantie.

 

Televisie

Cynthia werkte voor diverse tv-producties zoals Rembo en Rembo, Casa Poetica, Zeeuwsmeisje, De Juiste Maat en Kreatief met Kurk.

Carl Beukman

Soundscape

Carl Beukman

Soundscape 

Theater

Carl speelde als contrabassist in vele bands en groepen, voornamelijk binnen de geïmproviseerde muziek en maakte diverse cd’s. Sinds 1998 is hij zich steeds meer gaan toeleggen op componeren en dan met name voor theater. Hij werkte 20 jaar voor Toneelgroep de Appel waar hij voor vele voorstellingen de muziek componeerde waaronder ook de theatermarathons in de regie van Aus Greidanus. Hij werkt ook bij andere gezelschappen zoals Alba Theaterhuis, CircleXarts (Londen) en Tenuto Dello Scompiglio (Italië). Bij de Nederlandse Reisopera componeerde hij geluidsdecor/effecten voor Sweeney Todd. Bij Stage Entertainment was hij verantwoordelijk voor de filmische underscores en effecten bij The Bodyguard. Van 2015 tot eind 2021 leidde hij samen met David Geysen de theatergroep Dégradé en de multidisciplinaire broedplaats Bureau Dégradé in Den Haag.

Film & TV

Ook in film en video is hij actief en won hij de prijs voor beste Art film in Bazel.

Creative

Setdresser

Rob Snoek

Setdresser

TV & Film

Rob begon 32 jaar geleden als setdresser voor televisie en verzorgde de rekwisieten voor Goede Tijden, Slechte Tijden en Onderweg naar Morgen. Hij deed de styling en ontwerp voor veel andere bekende televisieseries en programma’s, waaronder Wie van de drie, Eigen Huis en Tuin Goed Leven.

Theater

Rob werkte voor o.a. Toneelgroep Maastricht, Het Nationaal theater en voor vrije producenten als Stage Entertainment voor producties zoals The Sunshine Boys, Op bezoek bij meneer Green, Verzameld werk, Madam Rosa, De ideale Man, Pinkpop, Bloedverwanten en Moeder en Zonen.

Rob was verantwoordelijk voor de vormgeving en de rekwisieten van meer dan 25 musicals waaronder Ciske de Rat, Chicago, Soldaat van Oranje, Hij gelooft in mij en 14 de Musical. Daarnaast ontwierp hij het decor voor de concerten van Bastiaan Ragas, Danny de Munck, en Better Than Ever en de VIP ruimtes van Vrienden van Amstel.

Roos Aerts

Hoofdproducent

Roos Aerts

Opleiding

Roos studeerde theatervormgeving aan de Kunstacademie Maastricht.

Theater

Roos begon haar loopbaan als stagemanager bij Opera Zuid. Daarna was ze ruim 12 jaar werkzaam bij André Rieu. Als productieleider en stagemanager werkte ze mee aan zijn shows in binnen- en buitenland waaronder de tv-specials, de wereldberoemde Vrijthofconcerten in Maastricht en de legendarische concerten met Schloss Schönbrunn. Vervolgens was ze productieleider van de internationale concerten van David Garrett. Sinds 2020 is ze werkzaam als freelancer. Ze is productieleider van o.a. Solar Festival en Bruis Festival. Roos is hoofdproducent van Koningsdag Maastricht 2022. Daarnaast is ze sinds 2020 als productieleider werkzaam bij Toneelgroep Maastricht.

Creative

Technische supervisie en productie

Michiel van der Zijde

Technische supervisie en productie

Theater

Michiel begon bij jeugdtheater gezelschap Peter Pan Producties en was o.a. technisch verantwoordelijk voor het licht bij Pinkpop, World Liberty Concert, Jean Michelle Jarre tijdens een concert op de Eiffeltoren en het clubconcert van de Rolling Stones in Paradiso. Hij werkte mee aan talloze voorstellingen, concerten en evenementen, waaronder Joe de Musical, Kuifje De Zonnetempel, Tita Tovenaar, Grace, Kruimeltje, Annie, Les Indes Galantes, Bharati, Umoja, Peter en de Wolf, Santa, Mayumana, Rembrandt, U Bevindt Zich Hier en recenter The Adams Family, Zodiac en Taste.

Overig

Michiel was als technisch coördinator verantwoordelijk voor de inrichting van HollandRama in het openluchtmuseum Arnhem, het Nederlands Spoorwegmuseum, The Amsterdam Convention Factory, M-lab, en De Theaterfabriek. Voor de Efteling coördineerde hij de techniek van theatervoorstellingen en ontwierp en coördineerde hij de podia en faciliteiten voor de Winter- en Zomer Efteling.

 

 

Jaco Kaasschieter

Gedelegeerd producent

Jaco Kaasschieter

Opleiding

Jaco behaalde zijn Bachelor of Art & Economics in 2009 aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht.

Televisie

Jaco was tijdens zijn studie als televisie producer en redacteur betrokken bij diverse televisieproducties van Holiday on Ice en musicalproducties Ciske de Rat, Tarzan, Evita en Dirty Dancing. Jaco was als gedelegeerd producent betrokken bij het televisieprogramma Mooier dan ooit, Ode aan Doe Maar!.

 Theater

Jaco produceerde meerdere speciale versies van Jesus Christ Superstar, was eindverantwoordelijk voor de landelijke tournees van Musicals in Concert en Best of Broadway en grootschalige openluchtvoorstellingen van Elisabeth en Disney’s Aida.

Als uitvoerend producent / impresario was Jaco verantwoordelijk voor theatertournees van Snelle, Johnny de Mol, Jim Bakkum, het Metropole Orkest, Shirma Rouse, Isa Hoes en Willeke Alberti.

 

Overig

Jaco adviseert en organiseert diverse grootschalige concertproducties, gala’s en (locatie)evenementen in binnen- en buitenland.

Frans Hendrickx

Uitvoerend producent

Frans Hendrickx

Opleiding

Frans behaalde in 2010 zijn Master Kunstwetenschappen aan de Universiteit Gent.

Theater

Tijdens zijn opleiding was Frans met regisseur Servé Hermans reeds actief met een aantal theaterprojecten. Deze voorstellingen vormden later de basis voor het Gentse gezelschap Van Een Leien Dakje waar hij ondermeer Ballet Voor Dikke Jongens (2009), De Wijven (2009), De Illusionist (2010 t/m 2012) en Iets om van te huilen (2011) mee maakte en tourde. Van 2012 tot 2015 werkte hij onder de vlag van Caroline Lanoye voor verschillende artiesten als Kommil Foo, Wouter Deprez, Orchestra Tanguedia en vele anderen.  In 2015 kwam hij naar Toneelgroep Maastricht, eerst als dramaturg bij het Jaar van de mijnen en Waar het vlakke land gaat plooien, later als Hoofd Productie en Techniek. Sinds 2019 is Frans zakelijk leider van Toneelgroep Maastricht.

Creative

Plaatsvervangend Muzikaal Leider

Marcel van Montfort

Opleiding

Marcel studeerde aan Conservatorium Maastricht in de hoofdvakken Schoolmuziek, Hafa-direktie en hoorn.

Ervaring

Na zijn afstuderen dirigeerde Marcel diverse amateur-orkesten en koren door geheel Limburg. Sinds 2006 werkt hij ook in het onderwijs als examendocent muziek, vanaf 2009 aan het Bernard Lievegoed College te Maastricht. Daar werkt hij nu nog steeds, en was ook de muziekdocent (en even mentor) van hoofdrolspeler Joes. Naast dit werk is hij ook dirigent van twee koren, Per Cantare in Schinnen en popkoor Galou uit Gulpen. Van dit laatste koor is Marcel al bijna 25 jaar dirigent en behaalde menige successen, waaronder het Nationaal kampioenschap in 2009 en het uitvoeren van diverse zelfgeschreven musicals met dit koor.

Creatives

Resident director

Brigitte Derks

Resident director

Theater

Ze speelde mee in Cats, Evita, West Side Story, Chicago, Jekyll & Hyde, Dear fox, Kiss me Kate, Sweet Charity, Chicago, Les Misérables. Ze werkte als choreografe en assistent choreografe aan de producties Danny de Munk Live, Natalia’s Back for More, Eenzaam zonder jou, Peter Pan, Footloose, Suske en Wiske, Jubilee 15, The Hired Man, A Chorus Line, Sneeuwwitje, Merrily we roll along, She loves me, Kuifje, Daens, Alladin en The best of musicals.

Ze was resident en assistent director voor Grease, Chaplin de Musical, Mozart, Scrooge de Musical, 1830 de Musical en Dans der vampieren waar ze assisteerde in Wenen, Antwerpen, St Petersburg, Moskou, Parijs (naast roman Polanski) en Oberhausen. Samen met Chris van Tongelen creëerde Brigitte ook The Best of Musicals. In 2021 regisseerde ze de populaire musical The Bodyguard. Ze schreef en regisseerde de sprookjesmusicals Roodkapje, Hans en Grietje en De Prinses en de Toverspiegel

Ludo Costongs

Dramaturg

Ludo Costongs

Dramaturg

Opleiding

Ludo behaalde zijn Doctoraaldiploma Cultuurwetenschappen aan de Universiteit van Maastricht (2005) en zijn Masterdiploma Dramaturgie aan de Universiteit van Amsterdam (2009).

Theater

Ludo is huisdramaturg van Toneelgroep Maastricht en productiedramaturg bij Het Laagland. Bij deze gezelschappen creëert hij voorstellingen met artistiek leiders Servé Hermans en Inez Derksen.

Ludo werkte als dramaturg intensief samen met regisseurs Lennart Monaster en Lotte Lohrengel (Het Laagland); Kiki Jaski (Groenteman & Vrouw); Tarkan Köroğlu (Theater EA); en Hans Trentelman (Het Vervolg / Toneelgroep Maastricht). Producties van Toneelgroep Maastricht waarbij Ludo betrokken was als dramaturg zijn o.a. Othello (2015), Eyes wide shut (2016), Ich bau dir ein Schloss (2017), La Superba (2018), King Lear (2018), Opening Cultura Nova: Romeo en Julia (2019), (R)Evolutie (2020, Duitsland), Jedermann (stirbt) (2021, Duitsland).

Film

Ludo verzorgde de dramaturgie van de Toneelgroep Maastricht films: (R)Evolutie (2021) en Happy Healing (2021).

Overig

Sinds 2012 is Ludo als dramaturgiedocent vast verbonden aan de Toneelacademie Maastricht. Hij geeft les aan alle afstudeerrichtingen van de opleiding Theater; en maakt deel uit van het kernteam Scenografie en Kostuumontwerp.

Team front of House

Team Front of House

v..l.n.r. Marco Marano, Michelle Jaspers, Roy van den Broek

Volg Dagboek van een Herdershond en mis niets

Partners

eventim