Nieuws

Oproep Dagboek van een Herdershond

De ziel van de Zuiderling komt tot leven

Albert Verlinde Producties en Toneelgroep Maastricht presenteren in mei 2022 de spektakelmusical Dagboek van een Herdershond in MECC Maastricht. De legendarische televisieserie komt in voorjaar 2022 tot leven in een speciaal gebouwd pop-up theater. Een grootschalige musical waarin de ziel van de Zuiderling tot leven komt!

In Dagboek van een Herdershond treedt de jonge kapelaan Erik Odekerke in 1914 toe tot een gelovige gemeenschap in Geleen. Een klein landbouwdorp in Limburg dat geregeerd wordt door de notaris, de herenboer en de pastoor. Door de opkomst van steenkolenmijnen in Limburg komt het rijke Roomse leven steeds meer onder druk te staan. De onhandige, naïeve Erik probeert zich staande te houden in het katholieke dorp. Maar ondanks zijn goede bedoelingen jaagt hij veel mensen tegen zich in het harnas.

 

Om dit spektakel voor elkaar te krijgen hebben we jullie hulp nodig. We zijn op zoek naar fanfares harmonieën voor de optochten en de processies! We zoeken figuranten die samen met ons het Limburgse dorpsplein tot leven gaan brengen. En kinderen van 9 tot 13 jaar met toneel- en/of musicalambities. Voor de schoolklas van meneer Bongaerts!

Kijk hier naar de oproep van Joes en Suus https://www.youtube.com/watch?v=UTzUVdv-7XI

Meer informatie en aanmeldingsformulieren vind je op www.toneelgroepmaastricht.nl/oproep.

Meld je nu aan en wie weet, speel jij volgend voorjaar mee in Dagboek van een Herdershond!

Deze oproep wordt ondersteund door Huis voor de Kunsten Limburg, Stichting Klankkleur en Toneelhuis Limburg.

 

 

Volg Dagboek van een Herdershond en mis niets