Nieuws

Jo de Meyere en Bruni Heinke bij première musical Dagboek van een Herdershond

jo de meyere

Albert Verlinde Producties en Toneelgroep Maastricht zijn enorm vereerd en verheugd dat de Vlaamse acteur Jo de Meyere en de Nederlandse actrice Bruni Heinke die samen schitterden in de televisieserie Dagboek van een Herdershond, zondag 8 mei aanwezig zijn bij de première van de spektakelmusical Dagboek van een Herdershond in MECC Maastricht. Naast de acteurs ziet ook familie van wijlen (televisie-)regisseur Willy van Hemert de voorstelling. Evenals een groep van 22 Limburgse oud-mijnwerkers. Het verhaal over de jonge kapelaan Erik Odekerke speelt zich af tijdens de opkomst van de steenkolenmijnen in Limburg met ingrijpende gevolgen voor het Roomse dorpsleven.

De televisieserie Dagboek van een Herdershond was van 1978 – 1980 te zien bij de KRO met Jo de Meyere als de jonge kapelaan Erik Odekerke en Bruni Heinke als Miete. Andere rollen werden gespeeld door onder anderen Ko van Dijk en Renée Soutendijk. De serie werd een daverend succes en is uitgezonden in onder andere Duitsland, Finland en Zuid-Amerika.

Half april lieten Servé Hermans van Toneelgroep Maastricht en producent Albert Verlinde weten dat de musical Dagboek van een Herdershond door de overweldigende belangstelling van het publiek verlengd is t/m 17 juli. Inmiddels zijn er al meer dan 45.000 kaarten verkocht!

De hoofdrollen in deze unieke musical worden gespeeld door Angela Schijf, William Spaaij, Joes Brauers, Suzan Seegers, Nandi van Beurden en Anne-Mieke Ruyten. De regie is in handen van Servé Hermans, André Breedland is verantwoordelijk voor het script en Ad van Dijk heeft de muziek geschreven.

Dagboek van een Herdershond is tot en met 17 juli 2022 exclusief te zien in het pop-uptheater van MECC Maastricht

Volg Dagboek van een Herdershond en mis niets